S t e f a n  B e r g h a m m e r

         zanger/zangleraar/workshops      
 

Biografie

 

Studio Oertoon/ Workshops

 

Media

 

Links

 

Contact

De Oostenrijkse tenor Stefan Berghammer is een zeer veelzijdige zanger, zowel thuis in het Solovak als in het ensemblezingen op het hoogste niveau. Zo is hij vast lid van het gerenommeerde Nederlands Kamerkoor en het in renaissancemusiek gespecialiseerde en internationaal bekende Huelgas Ensemble olv. Paul van Nevel. 

Met het Huelgas Ensemble heeft Stefan in de laatste jaren een groot aantal muziekprijsen gewonnen zo als de "Edison Klassiek Prijs", de "Echo Klassik Preis", la "Clef de Mois Resmusica", "Diapason D`or", "Choc de Classica", "Preis der deutschen Schallplattenkritik" en de "Diapason d`Or de l`Annče".

Een intense samenwerking bestaat ook met Cappella Amsterdam, met het  NDR Chor Hamburg en het SWR Vokalensemble Stuttgart.

Zijn levendige concertpraktijk bracht hem naar de belangrijkste muziekfestivals van Europa, de Verenigte Staten, Thailand, Singapore, Israėl, Rusland, China, Zuid-Amerika, Australië en Nieuw Zeeland.

Zijn opera- en concertrepertoire reikt van Renaissance en Barok tot Hedendaagse Muziek.      

Hij is afgestudeerd aan het Mozarteum in Salzburg (Masterdiploma schoolmuziek, zang- en pianopedagogiek) en de Royal Academy of Music in London (Solodiploma Zang).

Meer dan 60 CD-opnames met Harmonia Mundi, Deutsche Harmonia Mundi (sonybmgclassical), Etcetera, Globe Records, Channel Classics, Cypres, Alpha Classics and ECM Records.