Stefan Berghammer              

Home        Biografie        Studio Oertoon/Workshops        Media        Links        Contact   

________________________________________________________________________________________________________________

 

Biografie
 

De Oostenrijkse tenor Stefan Berghammer studeerde pianopedagogiek, trombone, zangpedagogiek (Prof. Norbert Prasser) en schoolmuziek aan de Hochschule Mozarteum in Salzburg met onderscheiding.

In 1998 behaalde hij zijn diploma solozang bij Ian Partridge aan de Royal Academy of Music in London. 

Hij vervolgde zijn studie bij Karl-Heinz Jarius, Paula de Wit, Barbara Pearson, Ron Murdock, Cathy Pope, Renate Schulze-Schindler (Sonne-Mond-und Stimme), Alberto ter Doest (Estill Voice Training) en Maestro David Jones in New York (zweeds-italiaanse zangmethodiek).

Op dit moment wordt Stefan gecoached van Ronald Kleekamp in Haarlem.


Hij volgde masterclasses bij John Mark Ainsley, Franzisco Araiza, Robert Tear, Nicolai Gedda, Diane Forlano, Barbara Bonney, Kurt Widmer, Wolfgang Holzmair, Kurt Widmer, Nigel Rogers, Jessica Cash, Phillip Langridge en Paul Esswood.

Hij is winnaar van het Elena Gerhardt prijs voor liedinterpretatie in London. Tevens was hij winnaar van de Craft Original Trophy for Early Music, finalist bij de Flora Nielsen Prijs voor Engelse, Franse en Duitse liederen aan de Royal Academy of Music en prijswinnaar bij de St. John Festival Choir Oratorio Singing Competition in Londen.


Stefan Berghammer werkte in zijn begintijd samen met Les Solistes de Lyon, Basler Madrigalisten, Schweizer Kammerchor, Collegium Vocale der Salzburger Bachgesellschaft, Salzburger Vokalsolisten, Studio Vocale Karlsruhe, Keplerconsort Linz, The English Brandenburg Ensemble, Egidius Kwartet en het solistenensemble van de  Nederlandse Bachvereniging Capella Figuralis.
In London zong hij tenor in het professionele zangkwartet van de St. Stevens Church (Gloucester Road) en was remplacant in het Ealing Abbey Choir, Choir of St. Michael/Cornhill en Grovenor Chapel.
In dezelfde periode had hij een zeer succesvol optreden in het programma Young Artist Showcase voor de BBC Radio 3.

Sinds 1998 maakt hij deel uit van het Nederlands Kamerkoor, een van de meest gerenomeerde vocale ensembles in Europa. Tevens werkt hij regelmatig samen met het beroemde Huelgas Ensemble olv. Paul van Nevel, een ensemble dat gespecialiseerd is in renaissance muziek. Hiermee treedt hij regelmatig op tijdens vele internationale muziekfestivals.

 

Stefan Berghammer is en veelgevraagt solist in de oratorias en cantatas van J.S.Bach. Zo is hij een welkom gast bij de Westerkerk Amsterdam, de Kloosterkerk Den Haag, de Domkerk Utrecht en de Barbarcantorij te Culemborg.